Nieuwbouw

Op deze pagina hebben wij u op de hoogte gehouden van onze nieuwe tandartsenpraktijk aan de Prins Bernhardlaan in Veendam. U kunt het fotoboek HIER bekijken.

Zaterdag 10 februari – Opening en Open Huis

Zaterdagmorgen 10 februari metselde Sebastiaan van der Wal de laatste steen, waarmee de nieuwe praktijk geopend was. Na 29 jaar vanuit de Marne te hebben gewerkt nu werken vanuit het nieuwe pand aan de Prins Bernhardlaan.

Zondag 25 december – Marne 7 is ontmanteld en Prins Bernhardlaan 89 (bijna) klaar.

Zaterdag 16 december – De glazendeuren zijn geplaatst, het logo van de praktijk op de ramen geplakt en de bestrating buitenom wordt gelegd. Er verandert veel de laatste weken!

Maandag 4 december – Het systeemplafond zit erin, de meterkast wordt gevuld en het buitenmetselwerk is bijna  klaar.

Vrijdag 17 november – Alles gaat nog volgens planning. Er wordt aan verschillende zaken gelijktijdig gewerkt.

Dinsdag 31 oktober – De aluminium buitenkozijnen zijn er en worden geplaatst. Het glas ervoor is er ook, zodat het gebouw afgesloten kan worden.

Vrijdag 13 oktober – Hoogste punt bereikt! De volgende mijlpaal van de bouw van de nieuwe tandartsenpraktijk is gevierd. Vandaag is het hoogste punt bereikt. Tandarts Van der Wal ontving de bouwvakkers daarom op het bouwterrein met “pannenlunch”. Zodra de vlag boven aan het gebouw aan de Prins Bernhardlaan wapperde, moest de traditie van de viering van het hoogste punt worden ingelost.

 

Donderdag 28 september – Beton binnen vloer gegoten en afgevlinderd.

Donderdag 21 september – De slangen voor de vloerverwarming worden gelegd.

Dinsdag 12 september – Na de bouwvak de verdiepingsvloer water dicht maken en kan met het buitenmetselwerk worden gestart.

  

Vrijdag 4 augustus – Nadat de verdiepingsvloer is afgestort, wordt met de bovenste verdieping begonnen.

Maandag 24 juli –  Het leggen van de verdiepingsvloer.

Zaterdag 15 juli – Met lijm en blokken zijn de binnenmuren van de begane grond al op hoogte.

Vrijdag 30 juni – Op de “broodjes” wordt de betonvloer gemaakt.

Vrijdag 23 juni – De fundering wordt gestort.

Dinsdag 16 mei om 16:00 uur is de nieuwbouw met het onthullen van het bouwbord, van start gegaan.

De gloednieuwe tandartsenpraktijk aan de Prins Bernhardlaan wordt een moderne, duurzame praktijk volgens de nieuwste inzichten en voorschriften. Er worden vier behandelkamers volledig ingericht met de mogelijkheid tot een vijfde, zodat het gehele mondzorg team van de praktijk aan de Marne alle ruimte heeft. De twee tandartsen en de mondhygiëniste beschikken daarmee allen over een eigen behandelkamer. De praktijk aan de Marne is inmiddels uit zijn jasje gegroeid.  Alle ruimtes worden ingericht volgens moderne technieken en instrumentarium. Er komt een aparte röntgenkamer en ook een grote sterilisatieruimte.  Ook zal er voldoende parkeergelegenheid op het terrein aanwezig zijn.Een belangrijk uitgangspunt bij de bouw van de praktijk is duurzaamheid. Dit betekent onder ander dat de juiste technische installaties worden geplaatst, zoals zonnepanelen. Waardoor het pand in grote mate zelfvoorzienend zal zijn en zelfs geen gasaansluiting krijgt. De planning is dat de patiënten eind 2017 op de nieuwe locatie behandeld worden.

——————————————————————————————————————————————-

Sonderen, het bepalen van het draagvermogen van de grond. Voor het bouwrijp maken van de bouwlocatie moet eerst bekend zijn hoe de grond ter plekke is. (feb.2017)

PB-sonderen 1febr 003A

————————————————————————————————————————————-Positief advies Welstandscommissie (dec. 2016), dit gaat het worden.

welstandscommissie