Onze praktijk

Tandarts Sebastiaan van der Wal is 28 oktober 1988 afgestudeerd aan de faculteit tandheelkunde van de Rijks Universiteit te Groningen (RUG). In januari 1989 is hij begonnen met zijn tandartsen-praktijk aan Marne nummer 7 te Veendam

Door de vele veranderingen in de tandheelkundige wereld, heeft hij in 2017 een nieuwe moderne duurzame praktijk laten bouwen aan de Prins Bernhardlaan 89.

Het doel van deze praktijk is dat er voor de patiënten tandartsen zullen zijn en de mondhygiënisten en assistentes hun werk kunnen behouden. Na de start in 2018 is de groei heel erg snel gegaan.

Begin 2019 werd ook de vijfde spreekkamer in gebruik genomen en vanaf oktober 2019 is de praktijk van tandarts Eganovic over genomen.

Het team groeide mee. Als eersten kwamen tandarts Annelie de Roo uit Stadskanaal en tandarts Marco van der Wal uit Veendam erbij. Marco studeerde in Amsterdam aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) en Annelie was de eerste tandarts die via het stage programma van de opleiding tandheelkunde van de Rijks Universiteit Groningen (RUG) bij ons bleef na haar afstuderen.

Vanaf maart 2020 volgden Jesper Overweg uit Assen en Rutger Freeman uit Winterswijk , allebei afgestudeerd aan de RUG in Groningen. In de zomer van 2020 zullen Roelof van de Riet uit Bedum en Sharon Luttmer uit Groningen het team compleet maken. Ook deze twee tandartsen hebben hun opleiding in Groningen gedaan.

Dit hele jonge en enthousiaste team zal de komende jaren er voor zorgen dat de patiënten op de meest moderne en vooral plezierige manier behandeld zullen worden.

Ook bij de mondhygiënistes is naast de in 2001 begonnen Arianna Riedstra het team uitgebreid. In 2019 met Daria Manveyler en in september 2020 Bjorn van Vliet. Allen hebben ook in Groningen gestudeerd.

Al onze behandelaars zijn BIG geregistreerd.

Binnen onze praktijk wordt veel aan opleiding gedaan.

Er zijn regelmatig tandartsen, mondhygiënistes en assistentes in spe die bij ons hun stages volbrengen en het vak leren.

In het huidige praktijkpand beschikken we over vijf volledig ingerichte spreekkamers, waarvan twee met een behandel microscoop.

De sterilisatie ruimte is van alle benodigde apparatuur voorzien en er is een aparte röntgen kamer.